OVER ONS

Bestuur

Het bestuur van de stichting is als volgt samengesteld:

“Vanaf mijn vijfde jaar rijd ik paard. Een half uur ponyrijden op zaterdagochtend: zelden zag ik zo ergens naar uit als naar dat half uurtje. Dat gevoel gun ik ieder kind. Ik rijd nog steeds en ben inmiddels in het gelukkige bezit van drie paarden. Al bijna 20 jaar kom ik met heel veel plezier bij Manege Groenewoude. Ik zet me graag in voor Ponypret om kinderen voor wie dat anders niet mogelijk is het genoegen van ponyrijden te laten beleven.

“Door Hettie ben ik meer dan 30 jaar geleden besmet geraakt met het paardenvirus. Door de jaren heen heb ik veel mooie avonturen op manege Groenewoude beleefd. Mijn kinderen hebben er paard gereden en nu ook mijn kleinkinderen. Het plezier dat zij eraan beleven gun ik alle kinderen. Daarom vind ik het heel leuk om een bijdrage te leveren aan Ponypret”.

Graag stel ik mezelf voor. Ik ben Simone en sinds mei 2017 vrijwilligster bij Ponypret. Naast de begeleiding van de kinderen, help ik ook mee met het organiseren van activiteiten. Zelf rijd ik ook met veel plezier bij de manage. Ik krijg één keer per week les en neem deel aan een carrouselgroep op recreatief niveau.

Ons bestuur zet zich geheel vrijwillig en onbetaald in voor de Stichting.

ERVARINGEN VAN OUDERS EN BEGELEIDERS

Super ervaring met Ponypret. Een pleegkindje van ons mag helpen met borstelen. Ze mag voelen en ervaren wat een pony is. En…. even rijden. De dag erna kijkt ze al weer naar de keer daarop. Inmiddels durft ze al te draven met de pony. Iedere keer een kleine overwinning!

Pleegouder

Superfijn! 2e huis voor de kinderen, horen ergens bij, kijken uit naar de lessen en bouwen een band op met de paarden en mensen aldaar, wat ze zonder paarden niet of nauwelijks zou lukken.

Elke keer een feestje. Voor de kinderen een droom die uitkomt. Zij mogen dit en voelen zich speciaal. De paarden en pony’s zijn hun onvoorwaardelijke vrienden, hun maatje. Met hun onzekere en donkere achtergrond, een cadeautje voor het leven.

 

Leiding Zonnenhuizen Intermetzo

VRIJWILLIGERS

Mijn naam is Hettie de Koning. Ik ben eigenaresse van manege Groenewoude. Op mijn 50ste verjaardag heb ik 50 kinderen uitgenodigd die door de financiële situatie thuis of door andere sociale omstandigheden niet kunnen paardrijden. Om dit mooie initiatief voort te kunnen zetten is begin 2014 de Stichting Groenewoude maakt Paardrijden Mogelijk opgericht (Ponypret). Elke week geef ik met veel plezier de kinderen van Ponypret les. Ook besteden we aandacht aan het verzorgen van de pony’s en alles wat erbij het ponyrijden komt kijken.

Mijn naam is Wiesje. Ik ben vanaf het eerste moment betrokken bij Stichting Groenewoude maakt Paardrijden Mogelijk (Ponypret). Naast de begeleiding van de kinderen, zorg ik ook voor heel veel andere dingen zoals het organiseren van (sponsor) activiteiten. Elke week geniet ik ontzettend van de deelnemers van de Ponypret. Het is geweldig om te zien en te mogen mee maken met hoeveel plezier en enthousiasme de kinderen deelnemen aan de lessen en andere activiteiten.

Mijn naam is Pascal Timmerman. Al vele jaren rijd ik met veel plezier bij manege Groenewoude. Sinds een aantal jaar ben ik vrijwilliger bij Ponypret. Met een gezellig en betrokken team zetten we ons in voor de kinderen. Het is mooi om de kinderen met zoveel enthousiasme te zien genieten tijdens de lessen en activiteiten die georganiseerd worden. Daar doen we het voor!

Mijn naam is Simone . Ik ben sinds 2017 vrijwilligster bij Ponypret. Naast de begeleiding van de kinderen, help ik ook mee met het organiseren van activiteiten en ben ik bestuurslid van de Stichting. Ik vind het telkens weer een feestje om te zien hoeveel de kinderen van Ponypret genieten van het verzorgen en rijden van de pony’s en paarden.

De Stichting zou niet kunnen draaien zonder alle andere vrijwilligers die de stichting een warm hart toedragen. Zij zetten zich enorm in bij alle activiteiten zoals het organiseren van sponsor activiteiten, het inzamelen en verkopen van tweedehands kleding en spullen (de opbrengst wordt gedoneerd aan de Stichting) en alle andere werkzaamheden en klussen die voortvloeien uit Ponypret.

OOK VRIJWILLIGER WORDEN BIJ PONYPRET?

ACTIVITEITEN

Ponypret lessen

Op de vrijdagavond wordt er les gegeven aan kinderen die onder de vlag van Ponypret mogen rijden. Daarnaast heeft de Stichting de afgelopen jaren een aantal kinderen ondersteund die wat verder gevorderd zijn en in de reguliere lessen van de manege rijden. Sommige kinderen rijden al mee vanaf het begin van Ponypret.

Deelnemers van de Ponypret les worden aangemeld via Stichting Zonnehuizen, kerkelijke instellingen, voedselbanken, AZC Leersum en via particulieren, krantenberichten of via de website van Ponypret. Alle deelnemers krijgen via de stichting een rijbroek, rijlaarzen en een cap.

Ponykamp

Elk jaar organiseert de Stichting een Ponypret kamp. Deze activiteit vindt plaats in de zomervakantie. Op deze dag worden de pony’s volop geknuffeld, gepoetst en bereden door de ponypret kinderen. Ook is er tijd voor andere activiteiten zoals knutselen, sport en spel en film kijken. Het kamp wordt afgesloten met een barbecue voor de kinderen met familie, voor sponsoren en alle vrijwilligers.

Sinterklaasfeest

Jaarlijks organiseert manege Groenewoude een groot Sinterklaasfeest. De kinderen van Ponypret doen hier ook aan mee.

BENIEUWD NAAR DE PONY'S VAN MANEGE GROENEWOUDE?

BEKIJK HIER DE PONY'S!

MAAK VANDAAG HET VERSCHIL!

Help mee om kinderen en volwassenen die door financiële of sociale omstandigheden niet kunnen paardrijden, toch te laten deelnemen aan onze paardrijactiviteiten.

WORD VRIJWILLIGER
WORD NU DONATEUR