Incorrect slider name. Please make sure to use a valid slider slug.

VAKANTIEGEVOEL EN ONTSPANNING TIJDENS PONYPRET

Uit de Woudenberger

Hetty de Koning van Manege Groenewoude vierde ook dit jaar haar verjaardag weer in de vorm van een middag ponypret voor kinderen die opgroeien in kansarme situaties. Het maakt daarbij niet uit of die situatie veroorzaakt wordt door financiële problemen, gezinsproblematiek, een asielzoekersachtergrond of een beperking. Vanuit het zonnehuis maar ook via de voedselbank waren kinderen aangemeld voor deze activiteit.

Hetty: ‘Ook deze kinderen hebben vakantiegevoel en ontspannende activiteiten nodig. Daarom is er Ponypret en mogen ze hier gratis een middag komen genieten’.

Sommige kinderen komen naar aanleiding van de Ponypretdagen inmiddels regelmatig op woensdagmiddag naar paardrijles. Enkelen worden zelfs het hele jaar gesponsord en kunnen daardoor ook meedoen aan wedstrijden. Na een welkomstdrankje mochten de 20 kinderen,  voorzien van caps en laarzen, een pony uitkiezen voor de activiteiten. In de buitenbak was een fotomoment en daarna werden voltige en spelletjes gedaan. Voor elk kind was er een begeleidster die meeliep, aanwijzingen gaf en de helpende hand bood. De middag werd afgesloten met een lekkere barbecue. Dankzij alle helpers en vrijwilligers kan Hetty terugkijken op een gezellig verjaardagsfeest.

Gedurende het hele jaar organiseert de manege activiteiten om geld bij elkaar te krijgen voor Ponypret. Wie een kind of activiteiten wil sponsoren kan mailen naar activiteitgroenewoude@hotmail.com. Maar ook kinderen die mogelijk in de doelgroep vallen kunnen aangemeld worden via dit mailadres.

MAAK VANDAAG HET VERSCHIL!

Help mee om kinderen en volwassenen die door financiële of sociale omstandigheden niet kunnen paardrijden, toch te laten deelnemen aan onze paardrijactiviteiten.

WORD VRIJWILLIGER
WORD NU DONATEUR