Incorrect slider name. Please make sure to use a valid slider slug.

Oekraïense kinderen rijden mee tijdens de PonyPret paardrijles

Vrijdag 13 mei jl. mochten 15 Oekraïense kinderen, waarvan de gezinnen momenteel verblijven in Woudenberg, meerijden in de PonyPret-paardrijles van Manege Groenewoude.

Rond 18.30u werden de gezinnen verwelkomd, waarna een rondleiding over het terrein volgde. Even kijken bij de veulentjes en daarna vanaf de tribune bij de PonyPret-les. Toen was het tijd om te wisselen met de PonyPret kinderen. De PonyPret kinderen hielpen de Oekraïense kinderen onder begeleiding met het opzetten van de caps en het opstijgen. Daarna bleven zij aan de zijde van de pony’s en paarden meelopen, om het geheel veilig te laten verlopen.

Hetty de Koning, eigenaresse van Manege Groenewoude en oprichtster van Stichting PonyPret, maakte er een bijzondere paardrijles van. Zo moesten de kinderen ‘acrobatische’ oefeningen uitvoeren (hoofd, schouders, knie en teen), mochten zij een stukje met hun ogen dicht rijden en oefenen met “staan, zit, staan, zit” in draf. De les werd afgesloten in de buitenbak, waar alle ouders de gelegenheid hadden om foto’s te maken.

Tot slot, mochten de kinderen nog wortels zoeken in de crossweide om te voeren aan de pony’s en paarden waar zij op hadden gereden. De avond werd afgesloten met limonade en chips voor de kinderen, en koffie/thee met gebak voor de ouders. Ontzettend geslaagd volgens iedereen die erbij was! Binnenkort verwelkomt Manege Groenewoude de kinderen nogmaals.

Stichting PonyPret maakt paardrijd-activiteiten mogelijk voor mensen die door financiële of sociale omstandigheden anders niet kunnen paardrijden. www.stichtingponypret.nl

MAAK VANDAAG HET VERSCHIL!

Help mee om kinderen en volwassenen die door financiële of sociale omstandigheden niet kunnen paardrijden, toch te laten deelnemen aan onze paardrijactiviteiten.

WORD VRIJWILLIGER
WORD NU DONATEUR