Incorrect slider name. Please make sure to use a valid slider slug.

BOEK OVER PONYPRET – UIT DE WOUDENBERGER

WOUDENBERG – Toen Hettie de Koning van Manege Groenewoude vorig jaar 50 jaar werd vierde ze dat met een middag Ponypret voor kinderen die weinig gelegenheid hebben voor sporten of leuke ervaringen. Ponypret is inmiddels uitgegroeid tot een regelmatig gebeuren waar steeds meer kinderen van mogen meegenieten.

Die 50e verjaardag is gefilmd door RTV Utrecht. Kinderboekenschrijfster Lizzy van Pelt uit Woudrichem, ook net 50 geworden, kwam dat filmpje tegen op internet. Ze vond het zo leuk om op deze manier je verjaardag te vieren dat ze dit als inspiratie wilde gebruiken voor een verhaal in haar nieuwe kinderboek.

Dat nieuwe kinderboek, geïllustreerd door Melanie Broekhoven, werd 26 september gepresenteerd en is te koop bij Bart Smit: ‘Detective Dubbeldam’ en ‘Zo vier je feest!’ (uitgeverij Specialboox, ISBN 978-94-91662-31-7). Het zijn twee verhalen in één.

Hettie de Koning vond het heel bijzonder dat er zelfs een boek voortkwam uit haar verjaardagswens, maar stelde als voorwaarde dat de schrijfster moest terugkomen als het boek af was. Tijdens een feestelijke middag in oktober reikte de schrijfster het door haar gesigneerde boek uit aan alle Ponypretkinderen op manege Groenewoude.

Meer info op www.lizzyvanpelt.nl

MAAK VANDAAG HET VERSCHIL!

Help mee om kinderen en volwassenen die door financiële of sociale omstandigheden niet kunnen paardrijden, toch te laten deelnemen aan onze paardrijactiviteiten.

WORD VRIJWILLIGER
WORD NU DONATEUR